Un pastor en la ciutat

Un pastor en la ciutat

A la utopia de la ciutat contemporànea, oberta i sense murs, de vegades romanen successos extraordinaris en els seus marges. Sovint, ocults als seus habitants més pendents dels seus quefers diaris i de les seves pantalles. Espais liminals on alguna cosa sembla haver-se empegat al terreny, refusant desapareixer malgrat tots els entrebancs que el progés li posa endavant.

Miguel, Juan i Miguel — pastors en la ciutat

 

La ramaderia, el tan aclamat sector primari es nega a desaparèixer, amb salconduit de la confederació hidrogràfica del Xúquer, conviu amb la tribu d’esportistes, corredors i ciclistes, i sota la mirada del transit de una de les circumval·lacions més importants de la ciutat. . L’espai de pasturatge es el nou llit del riu Turia conegut com Pla Sud, que va començar a construir-se en 1965.

Ciment armat, autovies — i un ramat d’ovelles

A les sis, quan finalitza la seva jornada de pintor, acostuma a arribar Juan amb la seva derbi, Juan és un amic d’infància de Miguel. A Juan li agrada  passar el vespre amb el seu amic i els animals. “Es la millor forma de desconectar” , prefereix passar el temps amb els animals que tirat al sofà o al bar, ho diu molt segur, com si les altres dues opcions foren pròpies de bàrbars. També diu que així aprèn a portar el ramat ide tant en tant li deixen al càrrec dels animals.

 

 

La seva muntura és una clàssica, una derbi Variant de l’any 2000, de les últimes, una màquina icònica de les perifèries de les nostres ciutats. Moltes generacions han sospirat per ella, i els afortunats han explotat la seva joventut muntat en aquest ciclomotor amb el cilindre canviat, trucat a 70.


Històries i Fotos per Pau Mon

 

 

 

 

 

Tornar

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Compartir