Georgia en bici

Georgia en bici

L’estiu de 2018 serà difícil d´’oblidar. Junt amb el meu amic Pedro vam travessar en bicicleta Georgia des de la capital Tbilisi fins al parc natural de Tusheti, situal al nord del país, en el límit de la frontera amb Russia. Vam descobrir un pais oblidat ple de vida, emblemàtica cruïlla entre orient i occident.  A mig camí entre el passat recient soviètic, l´’essencia atàvica cristiana i els origens d’un poble provinent del mateix bressol de la civilització, allà on Jasón i els argonautes van cercar el velló d’or.

 

 

Tbilisi és  una ciutat vibrant, farcida de religiositat i nodrida de tradició, però on es pot sentir un palpit  encoratjador d’avanguarda occidental. El punt de partida cap a les terres del nord. La surtida de Tbilisi a càmera lenta en bicicleta és com viure en primera persona la desmaterialització de quaselvol cosa que antenem per civilització, un ball per la liminalitat d’allò urbà, escenes progesseivament més pintorosques es van presentant com pel·lícules en blanc i negre fins sentir el salt definitiu al món rural.

La predisposició a l’incertudimbre és l’element principal que forma l’equipatge del viatjer. Pot ser és allò més important quan busquem experiències lluny de casa, l’encisament per allò desconegut. Només eixir de Tiblisi ja estàvem perduts i gràcies a la generositat d’un Georgià i el seu camió vam tornar al camí correcte, serà la primera vegada de tantes on descobrirem l’hospitalitat, pura i primitiva del poble georgià.

Abano pass —
70 km. El pas més elevat del Caucas a 2862 m. 

El misteri de fer amics sense poder comunicar-se amb paraules

La màgia que enllumena els lugars oblidats


Històries i Fotos per
Pedro Mecinas i Pau Mon

ricoh gr II, fuji 645, pentax LX, olympus mjII

 

 

 

 

 

Comments (0)
Join the discussion
Read them all
 

Comment

Hide Comments
Tornar

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Compartir